Ti-ai ales numele de domeniu, ai ales si o tema care sa te reprezinte sau pur si simplu sa iti placa, si te-ai pus pe scris pe propriul tau site. Traficul incepe sa apara si el, mai intai de la rude si prieteni curiosi sa vada ce-ai facut, si incet incet de pe motoare de cautare.

Daca iti faci un obicei din a scrie cat de des pe site, inevitabil vor aparea greseli de scriere. Si pentru ca prietenii tai sa nu aiba motiv sa critice sau sa nu inteleaga ideile tale de pe site, si bineinteles pentru ca motoarele de cautare sa considere continutul site-ului tau ca fiind de calitate, este vital ca erorile de ortografie/scriere sa lipseasca cu desavarsire.

Si pentru ca verificarea textului sa nu necesite recitirea de cateva ori a textului, poti folosi un utilitar online numit “spellcheck.ro”, iar pasii sunt simpli:

  1. Accesezi site-ul
  2. Introduci adresa completa (inclusiv http) a paginii site-ului tau pe care vrei sa o verifici
  3. In cazul in care ai scris cu diacritice, debifeaza “Ignora diacriticele”, altfel lasa casuta bifata
  4. Daca ai utilizat si cateva englezisme, lasa bifata casuta “Permite englezisme” (in caz contrar englezismele vor fi considerate greseli de ortografie)
  5. Click pe “Verifica”
  6. In cateva secunde textul paginii web va fi verificat si va fi afisat, insa cu greselile de ortografie incadrate in chenare rosii: pentru a vedea forma corecta a unui cuvant subliniat, treceti cu mouse-ul pe deasupra cuvantului respectiv si vor aparea sugestii de corectare a greselii
  7. In cazul in care pagina contine greseli, corectati-le si reluati verificarea. Daca insa pagina nu contine greseli, nu va aparea niciun cuvant subliniat cu rosu: Felicitari!

Si pentru o mai usoara utilizare a acestui spellchecker romanesc, il puteti adauga in bara de bookmark/favorite a browserului, printr-un simplu drag&drop, si astfel veti putea pe viitor verifica orice pagina web doriti cu un singur click.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s